پیدایش، سرمایه گذار استارت آپ شما

۱۷ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

اسپانسر شرکت های استارت آپ، در واقع یک توافق شرکتی بین دو نهاد با هدف سود دو جانبه می باشد. یا به عبارت دیگر روابط حمایتی متفاوت و تکامل یافته است به صورتی که سود هم مادی و هم سازمانی باشد. علاوه بر این، زمانی که اعتماد ساخته می شود و منافع متقابل واضح است، رابطه در طول زمان عمیق تر می شود. در این مرحله، “حمایت مالی” اسپانسر استارتاپ تبدیل به “مشارکت” می شود. داشتن یک اسپانسر استارتاپی خوب می تواند راهی قدرتمند برای افزایش سرعت کسب و کار جدید باشد.

جذب اسپانسر

مزایای کمک گرفتن از اسپانسر شرکت های استارت آپ چیست؟

مزایای بهره گیری از یک اسپانسر استارتاپی، عموما شامل موارد زیر می شود:
– رشد کسب و کار
– رشد سهم بازار
– برند سازی نام تجاری و یا ایجاد نام تجاری مشترک
– مزایای بازاریابی
– مشارکت جوامع
– توسعه کارکنان و انگیزه
– دسترسی به شبکه های دولتی، تجاری و اجتماعی
– همکاری و نوآوری مشترک
در انتها وقتی که مشخص شود که کدام کسب و کار برای اسپانسر شرکت های استارت آپی جذاب است، پیشنهادات مطرح شده و طرفین به توافق می رسند.
هر اسپانسر استارتاپی با فرصت های مختلفی جذب می شود. بنابراین کارآفرینان باید پیشنهاد خود را برای جذب حامی، در ابتدای امر مشخص کنند.

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%b1-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

شما باید قبل از شروع به بررسی ایده و طرحتان و یا راه اندازی استارتاپ مورد علاقه تان در یک استارتاپ ویکند شرکت کنید و نگران این نباشید که ممکن است نتوانید در آنجا به عنوان یک ستاره بدرخشید و جزو برندگان نهایی استارتاپ ویکند باشید. حداقل امتیازی که شما پس از شرکت کردن در یک استارتاپ ویکند بدست می آورید این است که در انتهای سه روز از دیگر گروه ها تجربه بسیار زیادی را کسب کرده اید و یا ایده های بسیار زیادی را بدست می آورید که در برنامه ریزی برای بهتر اجرا کردن استارتاپ تان به شما کمک می کند.

در طول سه روز استارتاپ ویکند چه می گذرد؟

پس از انتخاب ایده های برتر و تشکیل تیم ها در روز اول استارتاپ ویکند، گروه ها که متشکل از ۳ تا ۸ نفر هستند، با استفاده از امکاناتی که مدیران سازمان یا برگزاری استارت آپ در اختیار آنان، قرار می دهند به شبیه سازی ایده مورد نظر می پردازند و برای اجرایی نمودن فعالیت هایشان حدود یک روز و نیم فرصت دارند.

در عصر روز سوم استارتاپ ویکند به هر گروه چند دقیقه فرصت داده می شود تا طرح را معرفی کرده و دموی آن را به نمایش بگذارد و در مقابل سوالات از خود دفاع نماید. پس از اینکه تمامی گروه ها ( معمولا ۱۰ گروه) از طرح هایشان دفاع کردند، هیئت داوران ( معمولا دو گروه ۳ تا ۵ نفره ) به انتخاب ۳ گروه برتر استارتاپ ویکند پرداخته و در پایان حمایت های مالی نیز برای اجرا شدن آنها در نظر گرفته می شود.

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%d9%88%db%8c%da%a9%d9%86%d8%af-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

با توجه به تعریف پیدایش، استارتاپ به کسب و کاری گفته می شود که در عین خلاقانه و نوآورانه بودن ایده آن، قابلیت های تکرار پذیر بودن و مقیاس پذیر بودن را داشته باشد. ایده استارتاپی نیز باید خلاقانه و جدید باشد و در راستای حل مشکلی عام و عمومی از اکثر مردم جامعه باشد. درواقع باید جایگاه ایده در میان مردم بررسی شود. مهمترین ویژگی یک ایده استارتاپی، تجاری سازی آن است. باید بررسی شود آن ایده در جامعه هدف قابلیت تجاری شدن دارد یا خیر. بنابراین هر ایده ای را نمی توان صرفا، ایده استارتاپی در نظر گرفت و قبل از پیاده سازی آن و پرداختن به مسئله موفقیت یا عدم موفقیت ایده، حتما باید بررسی شود که ایده مورد نظر ویژگی های یک ایده استارتاپی را دارد یا خیر.

 

آیا همه ایده های استارت آپ ها سرانجام به موفقیت می رسند؟

در واقع پاسخ رک و راست پیدایش به این سوال خیر می باشد. در عصر حاضر ایده های استارت آپ بسیار زیادی وجود دارند که در همان ابتدای کار مردود شده و یا پس از گذشت زمان و پرداخت هزینه زیادی با شکست مواجه می شوند. در لحظه ای که شما شروع به معرفی ایده های استارت آپ خود می کنید ممکن است با واکنش خندیدن یا مسخره کردن از جانب دیگر افراد مواجه بشوید اما این ها مهم نیستند. مهم این است که شما مدت زمانی را صرف فکر کردن و برنامه ریزی همه جانبه و آزمودن فرضیات خود برای ایده های استارت آپ تان کنید تا احتمال شکست کاهش پیدا کنید.
این را هم بدانید که اگر شما با ترسی که از شکست دارید این ایده را عملی نکنید، سرانجام افرادی شجاع تر از شما پیدا می شوند و این ایده های استارت آپ را به کار گرفته و آن را می پرورانند. آن روز شما چه حالی دارید؟!

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%db%8c%d8%af%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa-%d8%a2%d9%be/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

به طور کلی می توان گفت استارتاپ یک ایده و یا یک نوآوری ذهنی در شرایط موجود برای حل نقاط درد بحرانی و یا آسان تر کردن کارهای بشر می باشد که عموما بعد از رشد و توسعه سازمان، زمینه فعالیت به صورت یک فرهنگ بین مردم رواج پیدا می کنند.

با بررسی هایی که در پیدایش داشتیم می توانیم ادعا کنیم با توجه به وجود دغدغه های فراوان و کمبود وقت در زندگی های امروزه، معمولا استارتاپ های موفق می شوند که با حوزه فناوری اطلاعات (به صورت اپلیکیشن، سایت ها و سایر فضاهای آنلاین) در ارتباط می باشند؛ اما این لزوما به این معنا نیست که بدون حضور تکنولوژی ایده آن استارتاپ نمی تواند موفق بشود.

 

آیا همه استارتاپ ها موفق می شوند؟

شاید تا به حال رشد بی رویه استارتاپ ها در زندگی امروزه توجه شما را نیز به خود جلب کرده باشد. با توجه به این که استارتاپ ها با یک ایده ذهنی (که ممکن است تکراری و یا کاملا خلاقانه و بی مانند باشد) شروع می شوند، توجه افراد زیادی را به خود جلب می کنند و باعث می شوند افراد فعالیت خود در هر سازمان با هر رتبه ای که هستند فراموش کنند و تلاش نمایند آنچه در ذهن می پرورانند را به حقیقت تبدیل کنند و از این راه به موفقیت بزرگی دست یابند. اما در واقعیت یک استارت آپ بیش از یک ایده می باشد و به زیرساخت های بسیار زیادی احتیاج دارد تا بتواند به بهره برداری و موفقیت کامل برسد. شاید به همین خاطر است که حدود ۹۰ درصد استارتاپ ها در همان ابتدا یا نیمه راه با شکست مواجه شده و نابود می گردند.

مبنع"

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

امروزه اکثر افراد هر کسب و کار کوچکی را استارتاپ خطاب می کنند. در صورتی که استارتاپ ها شکل جدیدی از کسب و کارهای کوچک و نوپا هستند که در اینجا به چند مورد از تفاوت های اصلی آن ها خواهیم پرداخت؛

۱. رشد بالا و سریع استارت آپ ها
۲. بازاریابی راحت تر در بستر اینترنت و فضای مجازی
۳. ریسک پذیر بودن استارت آپ ها
۴. مقیاس پذیر بودن استارتاپ ها

 

سرمایه استارتاپ چگونه تأمین می شود؟

سرمایه شروع به کار استارتاپ معمولا توسط یک فرد یا چندین بنیان گذار تأمین و مدیریت می شود. در مراحل اولیه راه اندازی یک استارتاپ، هزینه ها خیلی بیشتر از درآمد مورد انتظار مالکین می باشد، بنابراین در ابتدای کار بنیان گذاران استارتاپ بر بازاریابی، آزمایش و توسعه ایده های خود متمرکز شده و به همین ترتیب، اغلب آنان نیازمند یک تأمین کننده یا پشتیبان مالی مانند پیدایش برای شروع فعالیت هستند.

ممکن است بودجه اولیه برای شروع کار استارتاپ ها از بانک ها، موسسه های اعتباری، وام های دولتی، شتابدهنده ها، سرمایه گذاران ریسک پذیر و … تأمین شود. یا ممکن است سازمان های غیر انتفاعی و انتفاعی این سرمایه را تأمین نمایند. همچنین اگر آنان بتوانند در زمان و جایگاه مناسب، ایده فعالیت و اهداف خود را به درستی معرفی نمایند، شاید بتوانند در ازای واگذاری بخشی از سهام شرکت، سرمایه گذارانی را جذب نمایند.

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

استارتاپ ها چیست؟؟

استارتاپ چیست؟ کسب و کار نوپا به چه معنی است؟

استارتاپ در واقع یک سازمان یا کسب و کار جوان و نوپاست که به تازگی شروع به ارائه خدمت یا کالایی کرده است که پیش از این به این گونه ارائه نمی شده ( مانند اپلیکیشن آچاره، برای ارائه انواع خدمات خانگی بصورت آنلاین با کمترین زمان و هزینه) و یا اینکه قبلا اجرا شده اما در بازار مورد نظر ما ( مثلا کشور ایران) ارائه نشده است و معمولا ایده آن برگرفته از یک نمونه خارجی می باشد ( مانند فروشگاه آنلاین دیجی کالا که برگرفته از نمونه خارجی آن به نام آمازون می باشد) و یا به گونه ای بنیان گذاران آن معتقدند که در گذشته با کیفیت و ویژگی های پایین تری ارائه شده است ( مانند سامانه حمل و نقل تپسی که بعد از اسنپ، با قدرت زیادی شروع به فعالیت کرد و توانست رقیب پررنگی برای آن به شمار بیاید.).

 

 

 

تفاوت استارتاپ با کسب و کار چیست؟

امروزه اکثر افراد هر کسب و کار کوچکی را استارتاپ خطاب می کنند. در صورتی که استارتاپ ها شکل جدیدی از کسب و کارهای کوچک و نوپا هستند که در اینجا به چند مورد از تفاوت های اصلی آن ها خواهیم پرداخت؛

۱. رشد بالا و سریع استارت آپ ها
۲. بازاریابی راحت تر در بستر اینترنت و فضای مجازی
۳. ریسک پذیر بودن استارت آپ ها
۴. مقیاس پذیر بودن استارتاپ ها

 

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

در جواب این سوال، خیلی کوتاه و صریح می توانیم بگوییم : نه!
در واقع اسپانسر شرکت های استارت آپ یک نهاد، شرکت یا سازمان است که در ازای دریافت پول یا سودی مشخص، به تبلیغ استارتاپ مورد نظر می پردازد اما سرمایه گذار استارتاپ مثل پیدایش، همان طور که از نامش پیداست وارد برنامه های کارآفرینان منتخب می شود و سرمایه ای مشخص را وارد کار می کند تا امور با سرعت و راندمان بالاتری پیشرفت کند.
وقتی سرمایه گذار استارتاپ پولی را تزریق می کند، یک مقدار از درصد سهام کل استارتاپ را دریافت می کند و به ازای آن درصد معین شده، کاملا در سود و زیان سهیم می شود. اما اسپانسر شرکت های استارت آپ این گونه نیست! اسپانسر استارتاپ در زیان شریک نمی شود و حتی اگر به اعتبار و نام آن آسیبی وارد بشود قرارداد را فسخ می کند و یا حتی در برخی موارد می تواند خسارت لطمه خوردن به نامش را نیز دریافت کند.
یک سرمایه گذار در هر برهه زمانی می تواند وارد استارتاپ بشود و در ادامه راه با کارآفرینان همکاری نماید، اما اسپانسر شرکت های استارت آپ، به طور معمول پس از راه اندازی و پیشرفت اولیه استارتاپ شروع به تبلیغات می کند.

 

 

راه های جذب اسپانسر برای استارتاپ

استارتاپ باید برای جذب اسپانسر مورد نظر، جذابیت داشته باشد تا اسپانسر از پیشنهاد استارتاپ شما استقبال کند. در قدم اول باید برای استارتاپ خود ارزش ایجاد کنیم و در این راستا باید به این نکته توجه داشت که برای ارزش آفرینی باید به ظرفیت استارتاپ نیز توجه کرد. در واقع باید شناخت کافی از ظرفیت ها و ارزش آفرینی های استارتاپ خود داشته باشیم. سپس در گام دوم لیستی از اسپانسر هایی که استارتاپ می تواند برای آن ها ارزش آفرینی کند، تهیه کنیم. در این لیست اسپانسر هایی ذکر شود که استارتاپ می تواند برای آن ها ایجاد ارزش کند و جذابیت داشته باشد. در گام آخر نیز درخواست اسپانسر شدن برای استارتاپ به آن ها ارسال شود.

منبع:"
https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%b1-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

اسپانسر شرکت های استارت آپ، در واقع یک توافق شرکتی بین دو نهاد با هدف سود دو جانبه می باشد. یا به عبارت دیگر روابط حمایتی متفاوت و تکامل یافته است به صورتی که سود هم مادی و هم سازمانی باشد. علاوه بر این، زمانی که اعتماد ساخته می شود و منافع متقابل واضح است، رابطه در طول زمان عمیق تر می شود. در این مرحله، “حمایت مالی” اسپانسر استارتاپ تبدیل به “مشارکت” می شود. داشتن یک اسپانسر استارتاپی خوب می تواند راهی قدرتمند برای افزایش سرعت کسب و کار جدید باشد.

جذب اسپانسر

مزایای کمک گرفتن از اسپانسر شرکت های استارت آپ چیست؟

مزایای بهره گیری از یک اسپانسر استارتاپی، عموما شامل موارد زیر می شود:
– رشد کسب و کار
– رشد سهم بازار
– برند سازی نام تجاری و یا ایجاد نام تجاری مشترک
– مزایای بازاریابی
– مشارکت جوامع
– توسعه کارکنان و انگیزه
– دسترسی به شبکه های دولتی، تجاری و اجتماعی
– همکاری و نوآوری مشترک
در انتها وقتی که مشخص شود که کدام کسب و کار برای اسپانسر شرکت های استارت آپی جذاب است، پیشنهادات مطرح شده و طرفین به توافق می رسند.
هر اسپانسر استارتاپی با فرصت های مختلفی جذب می شود. بنابراین کارآفرینان باید پیشنهاد خود را برای جذب حامی، در ابتدای امر مشخص کنند.

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d9%be%d8%a7%d9%86%d8%b3%d8%b1-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

• ارائه ایده های استارتاپی در استارتاپ شو به بنیان گذاران استارت آپ ها کمک می کند تا بهترین سرمایه گذاران (بیشترین مبلغ سرمایه گذاری در ازای درصد سهام کمتر) را در سراسر جهان پیدا کنند.

• استارتاپ شو به صاحبان ایده ها کمک می کند تا طرح خود را به صورت جهانی به همه افراد معرفی کنند، حتی اگر آن ایده روزی با شکست موجه بشود، اما شما از همان ابتدا طرح خود را وارد ذهن های مردم کرده و یا به اصطلاح معروف برندسازی را از همین مرحله آغاز کرده اید.

• مخاطبان استارتاپ شو عبارتند از افراد بازرگانی، مدیران شرکت های بزرگ داخلی و خارجی، مدیران و سیاستمدارانی هستند که مصرف کنندگان بالقوه محصولاتی هستند که توسط شرکت های استارتاپ در آینده تولید می شوند. یعنی با ثبت نام در برنامه های استارتاپ شو، شبکه ارتباطات تان نیز گسترش پیدا می کند.

 

روند برگزاری این مسابقه به چه صورت است؟

در روز اول به صاحبان ایده چند دقیقه فرصت داده می شود تا ایده های خود را شرح دهند و در پایان روز برترین ایده ها انتخاب می شوند. در روز دوم صاحبان ایده های منتخب باید از میان شرکت کنندگان دیگر (شرکت کنندگان می توانند صاحب ایده باشند، می توانند نباشند) تیم تشکیل دهد و با راهنمایی های منتور ها به دیدگاه کلی از پیاده سازی ایده و در نهایت به ساخت محصول خود برسند. در روز آخر نوبت به ارائه نمونه محصول اولیه توسط تیم ها می رسد. بدین صورت که تیم ها با ارائه توضیحاتی در زمینه های اقتصادی ، ارزش گذاری، رقبا و… از ایده و طرح خود دفاع می کنند. در نهایت نیز سه تیم برتر این مسابقه  با رای داوران انتخاب می شوند و سرمایه لازم برای رشد و توسعه ایده به آن ها داده خواهد شد.

 

منبع:

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%d8%b4%d9%88-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313
  • ۰
  • ۰

در ارائه ایده های استارتاپی برنامه استارتاپ شو، کار آفرینان استارتاپ ها می توانند توضیحاتی را درباره طرح مد نظرشان و اهداف و … برای بینندگان مطرح کنند.
همچنین سرمایه گذاران نیز درباره استارتاپ های موجود، در برنامه پخش زنده استارتاپ شو صحبت می کنند و نظرات خود را به اشتراک می گذارند.
در بعضی موارد انتهای برنامه استارتاپ شو، یک ویدئویی از روند تصمیم گیری در مورد استارتاپ ها، در شبکه های اجتماعی و یوتیوب قرار می گیرد.

استارتاپ شو

چگونه در یک برنامه استارتاپ شو ثبت نام کنیم؟

با توجه به رشد روند پیدایش ایده های استارتاپی و استارتاپ ها، امروزه شرکت ها و سازمان های زیادی در سراسر جهان وجود دارند که به صورت تخصصی بر روی برنامه های استارتاپ شو فعالیت می کنند. در واقع این شرکت ها کارآفرینان نوپا را پیدا کرده و از آن ها جهت ثبت نام دعوت می کنند. عموما شرایط ثبت نام در برنامه های استارتاپ شو به دو صورت می باشد.

 

• ثبت نام رایگان
در این حالت صاحبان ایده طرح خود را ارائه و از آن دفاع می کند. سرمایه گذاران نیز به صورت آنلاین درباره آن طرح سوال می کنند و نظرات خود را اعلام می نمایند. سپس ویدوئوی فعالیت ها و مذاکرات در این استارتاپ شو ضبط شده و در شبکه های اجتماعی آنلاین مثل یوتیوب و آپارات قرار می گیرند تا سرمایه گذارانی که پخش زنده را از دست داده اند بتوانند آن را ببیند و در صورت تمایل به سرمایه گذاری با آن افراد ارتباط برقرار می کنند.

 

• ثبت نام با پرداخت هزینه
در این حال شرکت ها تعرفه های مختلفی را تعریف می کنند و شما نیز می توانید یک مورد را انتخاب و با پرداخت هزینه آن در برنامه استارتاپ شو ثبت نام کنید. اما در این صورت پول شما در معرض خطر است، زیرا اگر نتوانید به خوبی از طرح تان حمایت کنید، پولتان از بین می رود. ولی در صورت موفقیت آمیز بودن ارائه طرح تان در دوره مقدماتی، برای شما مبلغ قابل توجهی به عنوان سرمایه اولیه پرداخت می شود و در ازای آن ۷ درصد سهام کسب می شود. در انتها، پس از پایان برنامه شتاب دهندگی، برخی از شرکت ها ممکن است تا ۴۰ درصد نیز سرمایه گذاری نمایند. همچنین می توان گفت شرکت های بالغ بسیار زیادی مثل پیدایش هستند که به دنبال این گونه فرصت ها جهت سرمایه گذاری و گسترش سرمایه خود هستند.

منبع"

https://peidaiesh.com/startup/%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d8%a7%d9%be-%d8%b4%d9%88-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/

  • پیدایش 313