بررسیهای انجام شده نشان میدهد که بیش از ۸۰% انواع استارت آپ های ایرانی در سالهای ۱۳۹۴،۱۳۹۵و ۱۳۹۶ راهاندازی شده اند. تقریبا ۴۹% از کسبوکارها به بازار کار ورود پیدا میکنند و تنها نزدیک به ۲۳.۴ درصد این کسبوکارها، به تداوم رشد و درآمد، در طی سالهای فعالیت خود میرسند.
مطالعه مطلب ایده چیست پیشنهاد می شود.
اکثر کسبوکارهای استارتاپی در حوزه خرید و فروش آنلاین کالاها به صورت B2C و رتبههای بعدی در حوزه فناوری ICT اختصاص یافتهاند و بیشترین آمار حوزههای فعال استارت اپها را تشکیل میدهند.

عمر مفید استارت آپ ها
عمر مفید استارت اپ ها در ایران بحثی است که به چند عامل اصلی بستگی دارد. تعداد کمی از استارت اپهای ایرانی به مرحله سوم رشد خود میرسند و بیش از ۸۰ درصد آنها در همان مراحل اول یا دوم از چرخه رقابت خارج میشوند.
اولین علتی که برای این اتفاق میتوان متصور شد این است که در مرحله اول یا سرمایهگذاری بذر با واگذاری ۱۰،۲۰ درصدی سهام؛ نهایتا مبلغ اندکی تا حدود ۵۰ میلیون سرمایه جذب میکنند و در مراحل سوم و بعد از آن، برای جذب سرمایهی بیشتر مجبور به تقسیم سهام بیشتری است و کار به جایی میرسد که بهطور علنی سهامی برای صاحب استارت اپ باقی نمیماند و یا اگر بماند با دغدغهی جدی کمبود سرمایه مواجه خواهد شد.
ریشهی این اتفاق را در موارد متعددی میتوان جستوجو کرد. مثالهایی مثل نبود سرمایهگذار ریسکپذیر، عدم ساپورت دولت، نوسانات ارز، انتخاب تیم درست و همه و همه آن چیزهایی است که میتوان عمر مفید یک استارت آپ ایرانی و خارجی را کاهش دهد. مورد دیگری که به عنوان یک چالش بزرگ برای صاحبان استارت اپها وجود دارد این است که با قانون و ارگان خاص و مشخصی برای دریافت مجوز روبهرو نیستند.
همین باعث خواهد شد که برخلاف سایر کشورهایی که استارت اپها در چرخه اقتصادی آنها قرار گرفتهاند؛ استارت آپهای ایرانی نداند برای شروع کار خود، کسب مجوزهای لازم و در ادامهی حرکت در آینده به کدام بخش و ارگان خاصی مراجعه کنند و هزاران مرجع و مجوز متفاوت نیاز باشد.
منبع:
- ۰۰/۱۲/۰۹