ایدههایتان را دست کم نگیرید
بر اساس آمار، تاکنون حدود ۵۰۰ هزار استارت آپ در ایران راهاندازی شده است. عوامل مثل داشتن ایده های جدید، سرمایهگذاری و … باعث افزایش چشمگیر تعداد کسب و کارهای کوچک در ایران شده است. اما متاسفانه تمام این شرکتهای موفق نیستند و طول سالهای فعالیت آنها به بیشتر از ۲ سال نمیرسد. تنها یک سوم این استارت آپها هستند که بر مشکلات فائق آمده و فعالیت خود را تداوم میبخشند. اگر فکر میکنید زمان ترک کار روزانه فرا رسیده و باید ایده های خود را به مرحله اجرا برسانید، اطلاع از مراحل شروع استارت آپ برای شما مفید خواهد بود.
مراحل شروع استارت آپ
در این بخش، مراحل شروع استارت آپ را بررسی خواهیم کرد که برای رسیدن به موفقیت، باید آنها را سپری کنید.
۱- تحقیقات ابتدایی را انجام دهید
مطمئنا زمانی که تصمیم خود را برای راهاندازی یک کسب و کار کوچک میگیرید، یک ایده در ذهن دارید. اما باید بررسی کنید که آیا امکان موفقیت برای ایده شما وجود دارد؟ در واقع اگر یک استارت آپ نتواند مشکلی را برطرف کند، نیاز مخاطبان خود را پوشش دهد یا محصولی پرطردار به بازار عرضه کند، شانس کمی برای موفقیت خواهد داشت. بنابراین باید نیازهای مخاطبان هدف خود را با کمک روشهای مختلف، بررسی کنید. سوالهای زیر میتوانند شما را در این مرحله کمک بزرگی کنند.
• آیا کسی به محصول یا خدمات شما نیازی دارد؟
• چه افرادی به محصول و خدمات شما نیاز دارند؟
• آیا شرکت دیگری با ایده شما فعالیت میکند؟
• آیا توان رقابت با سایر شرکتها را دارید؟
• چگونه کسب و کار خود را به بازار معرفی خواهید کرد؟
۲- نام تجاری مناسبی انتخاب کنید
نام تجاری شرکت، چیزی فراتر از انتخاب اسم است و در واقع نشان دهنده هویت شما خواهد بود. بنابراین باید نامی را انتخاب کنید که علاوه بر داشتن علاقه شخصی نسبت به آن، بتواند حس استفاه از محصول یا خدماتتان را به مخاطب القا کند. بدون شک نام انتخابی شما میتواند بر سرنوشت کسب و کارتان تاثیرگذار باشد. همچنین باید توجه داشته باشید که برای انتخاب دامنه سایت و سایر موارد مربوط به بازاریابی مانند نام کاربری حسابهای شبکههای اجتماعی، باید از نام برند استفاده کنید.
۳- برای مسائل مالی برنامهریزی کنید
برنامهریزی در خصوص مسائل مالی، یکی دیگر از مراحل شروع استارت آپ است. برای راهاندازی یک کسب و کار کوچک، سرمایه خیلی زیادی لازم نخواهید داشت، اما باید بتوانید از پس پوشش هزینههای راهاندازی برای مواردی همچون اخذ مجوزهای لازم، تجهیزات، بیمه، ثبت نام تجاری، اجاره ملک و … برآیید. همچنین باید تا یکسال هزینههای جاری مانند حقوق کارکنان، قبوض ملک، بازاریابی و … را در نظر داشته باشید. مجموع این هزینهها، همان سرمایه اولیهای است که برای راهاندازی استارت آپ نیاز دارید.
لازم به ذکر است که روشهای مختلفی برای تامین سرمایه اولیه وجود دارد که از جمله آنها میتوان به وامهای بانکی، کمکهای تجاری، همکاری با سرمایهگذاران و … اشاره کرد. البته پیشنهاد میکنیم که این سرمایه را به صورت ترکیبی از روشهای مذکور تامین کنید.
۴- درباره ساختار کسب و کارتان چه تصمیمی گرفتهاید؟
تعیین ساختار، یکی از مهمترین مراحل شروع استارت آپ است زیرا بسیاری از جوانب چرخه عمر کسب و کارتان مانند نام تجاری، میزان مسئولیت و مالیات به آن بستگی خواهد داشت. حتی میتوانید در ابتدای مسیر، یک ساختار اولیه انتخاب کرده و پس از طی کردن پلههای ترقی، ساختار خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، ابتدا به عنوان یک شرکت با مسئولیت محدود فعالیت خود را آغاز کنید و در ادامه مسیر، ساختار دیگری را جایگزین کنید.
۵- جذب سرمایهگذار
نداشتن پشتیبان مالی میتواند حتی بهترین ایدهها را زیر خاک دفن کند. در صورتی که از قبل یک سرمایهگذار جذب کردهاید، باید سراغ مرحله بعدی بروید. در غیر این صورت، باید به دنبال فرد مناسبی باشید. ترجیحا شخصی را انتخاب کنید که دارای یک مهارت باشد و بتواند عملکرد شما را تکمیل کند. البته شخصیت و منش این فرد نیز میتواند بسیار مهم باشد، زیرا برای سالها مجبور هستید که با یکدیگر همکاری داشته باشید.
منبع:
- ۰۰/۰۶/۳۱