شاید برای شما هم پیش آمده که از خود بپرسید چگونه میتوان کارآفرین شد و فرصتهای کارآفرینی در ایران و جهان کدام است؟ قبل از ورود به دنیای کارآفرینی لازم است که بدانید "کارآفرینی چیست و به چه کسی کارآفرین میگویند؟" در ادامه ما شما را با فرصتهای کارافرینی در ایران آشنا میکنیم.
ایران با وجود منابع و ظرفیتهای بسیار طبیعی و نیز نیروهای انسانی کارآمد، میتواند بستری مناسب جهت رشد و توسعه اقتصادی مهیا سازد. رشد کسبوکارها و توسعه اقتصاد کشور در گرو توجه به نوآوری و ترویج بینش و تفکر کارآفرینی میباشد.
لازم است بدانید با توجه به سرعتی که جهان در حال حرکت به سمت تکنولوژی است، تا پنج سال آینده به میزان 10 درصد، ده سال دیگر 30درصد و 15سال آینده 70 درصد مشاغل امروزی از میان میروند و با توسعه هوش مصنوعی، کارهای یدی جای خود را به تکنولوژی خواهند داد. پس باید به دنبال کارآفرینی در موضوعاتی بود که در آینده ماهیت خود را از دست ندهند.
فرصت های کارآفرینی
فرصتهای کارآفرینی وکسبوکار به نیازهای ارضا نشده یا ارضا شده به صورت ناقص و امکان وجود شانس برای برآورده کردن آن نیازها گفته میشود. همچنین وجود فرصتهای کارآفرینی موجب ایجاد نیاز یا برآورده ساختن نیازهای حال و آینده میشود. منابع فرصتهای کارآفرینی شامل موارد زیر میشوند:
تغییرات جمعیتی:
این تغییرات شامل اندازه جمعیت، توزیع جمعیت، ساختار جمعیت و مهاجرت میباشد. بطور مثال میتوان به فرصتهایی اشاره کرد که در حوزه سالخوردگان شکل میگیرد که میتوان با ایده کارآفرینی آن را رفع یا بهبود بخشید.
تغییر الگوهای زندگی:
تغییراتی از جمله الگوهای سکونت و اقامت، تغییر نقش زنان و همچنین اقلیتها در جوامع، تغییر سلیقه مشتریان، تغییرات گذران اوقات فراغت، بالا رفتن سطح آموزش و سطح زندگی، کسبوکارهای خانگی. به عنوان مثال میتوان بر روی فرصتهای مرتبط با کسبوکارهای خانگی اشاره نمود.
تغییر در فناوری:
گسترش فناوری اطلاعات و رایانه و نیز تولید و عرضه، بین رشتهای شدن کارها، رشد اختراعات از جمله تغییرات مرتبط با حوزه فناوری هستند که می توان بر روی فرصتهایی که به دنبال تولید محصولات قدیمی با رویکردی جدید و مزایای بیشتری هستند، تفکر نمود.
تغییرات آب و هوایی:
تغییر اقلیم، گرم شدن زمین، کم شدن میزان آبهای شیرین و خشکسالیهای پی در پی میتواند فرصتهایی را در حوزه های مرتبط مانند آب شیرینکنها ایجاد کند.
تحولات سیاسی:
عواملی نظیر اقدامات دولتها، وضع قوانین و مقررات جدید، جنگ، حوادث طبیعی و ... که منجربه تحول در سیاست میشود فرصتهایی را ایجاد میکند که میتوان با خلاقیت آن را به کسب و کار تبدیل کرد.
تغییر در کیفیت زندگی اجتماعی:
مسایلی همچون ارتقا بهداشت و سلامت و مسایل زیست محیطی، تغییر و بهبود قابلیتهای فردی موجب تغییر در انتظارات، باورها و دانش میشود که به دنبال آن فرصتهای کارآفرینی را ایجاد میکند که میتواند به کسب و کارهای موفقی تبدیل گردد.
تغییرات اقتصادی:
این تغییرات از مهمترین تغییراتی است که میتواند فرصتهای کارآفرینی زیادی را ایجاد کند و باید به آن توجه خاصی داشت. تغییراتی از جمله: تغییر در شاخصهای اقتصادی کلان ( یارانهها، تعرفهها، نرخ بهره و مالیات)، تغییر در ساختار اقتصاد از لحاظ مالکیت یا انحصار، بحرانهای اقتصادی (تورم و رکود)، تغییر در درآمدهای ملی، افزایش رقابت (نوآوری و کاهش هزینهها و ...)، کمیاب شدن منابع، تفاوت قیمتها، تجارت آزاد و جهانی شدن آن، شوکهای برون زا، توسعه زیر ساختها و ...
به عنوان مثال میتوان با توجه به تخصیص بودجههای دولتی در ابتدای هر دوره سالانه، که جهتگیری سرمایه گذاران را در آن مشخص میکند، میتواند راهبرد مناسبی برای توجه به آن فرصتها فراهم آورد. همچنین وجود تحریمهای اعمالی و کم شدن بسیاری از منابع میتواند کسبوکارهای تولیدی بسیاری را به منظور ملیسازی آن صنعت به وجود آورد.
موفقیت نهایی نتیجه شناسایی درست و به موقع و بهره برداری صحیح از فرصتهایی است که در اطراف ما وجود دارند. برای اینکه یک ایده کارآفرینی موفق شود نیاز است که مهارتی شکل گیرد که بیش از مهارت سایر افراد جامعه باشد. اگر بتوانید فرصت های کارآفرینی را به موقع شناسایی کنید بدون شک آینده ای درخشان در انتظار شما خواهد بود. اما این مهارت چگونه به دست می آید:
به دنیال ایده های اولیه بی نقص نباشید.
همه کسبو کارهایی که خبر موفقیت آنها به گوش ما میرسد در ابتدا ایدههایی خام و ناقص بودهاند. زمانی که شما ایدهای را کشف میکنید در ابتدا به نقص های آن پی خواهید برد، اما این ایدهها نیاز به ساخت و پیکرتراشی دارند. اگر به دنبال ایدهای بینقص هستید باید بگوییم که زمان خود را تلف میکنید. البته این بدین معنی نیست که هر ایدهای ارزش دنبال کردن و توسعه دارد. بر روی ایدههای خود به خوبی تحقیق کنید و زمانی که مطمن شدید ایدهای خوب و سود آور است به دنیال رفع نواقص آن باشید.
هر ایده ای باید در زمان مناسبش اجرا شود.
از مهمترین نکتههایی که باید در بحث کارآفرینی به آن توجه نمود این است که "آیا الان زمان مناسب اجرا کردن ایده است یا خیر؟" ایدههای فوقالعاده بسیاری وجود داشته یا دارند که اگر در زمان مناسب اجرایی نشوند با شکست رو به رو میشوند.
منبع:
https://gozaraccelerator.ir/blogs/entrepreneurshipopportunitiesiniran
- ۰۰/۰۶/۲۳