صاحبان ایده معمولا درک زیادی از خواستههای سرمایهگذار نداشته و اکثر جلسات و مذاکرات آنها به شکست میانجامد. مجموعه این دلایل باعث شده تا به تازگی آنها به دنبال یادگیری اصول جذب سرمایهگذار باشند که قرار است ما در این مقاله به آنها اشاره کنیم.

اصول جذب سرمایهگذار؛ چگونه صاحبان سرمایه را متقاعد کنیم؟
هر کسبوکاری برای شروع و ادامه فعالیت نیاز به جذب سرمایه دارد که در مراحل متفاوت و به طرق مختلف جذب میشود. اصول جذب سرمایهگذار یکی از مهمترین چیزهایی است که صاحبان یک کسبوکار باید آشنایی کامل با آن داشته باشند.
با این حال، در ایران معمولا بنیانگذاران استارتاپ ها و صاحبان ایده آشنایی چندانی با سازوکارهای جذب سرمایهگذار برای ایده یا استارتاپ خود ندارند.
آنها معمولا درک زیادی از خواستههای سرمایهگذار نداشته و اکثر جلسات و مذاکراتشان با سرمایهگذار به شکست میانجامد.
در این نوشتار به دنبال آن هستیم تا به مهمترین اصول جذب سرمایهگذار برای استارتاپ و ایدههای مختلف بپردازیم و به این سوال اساسی پاسخ دهیم که چگونه سرمایهگذار جذب کنیم؟
1: گام اول جذب سرمایهگذار برای ایده؛ خودتان را جای او بگذارید!
اولین و البته مهمترین نکته در خصوص آموزش جذب سرمایهگذار آن است که شما طرف مقابل خود، نیازها و انتظارات وی را درک کنید. بنابراین بهتر است خود را جای وی بگذارید.
یکی از مهمترین دلایل شکست جلسات مذاکره جذب سرمایهگذار برای استارتاپ به همین مساله برمیگردد.
به گونهای که بسیاری از سرمایهگذاران اظهار میکنند فرد مقابل صرفا به دنبال دیکته خواستهها و نیازهای خود است.
انسانها همواره داشتههای خود را دوست دارند و حاضر نیستند به راحتی آنها را از دست بدهند. دارایی و سرمایه نیز یکی از داشتههای مهم انسان بوده که ممکن است سالها برای رسیدن به آن تلاش کرده باشد.
بنابراین در قدم اول جذب سرمایهگذار برای ایده خود؛ باید حساسیت یک فرد سرمایهگذار را برای داراییاش در نظر بگیرید. قرار نیست که او جذب رویاهای شما شود.
تلاش کنید که در تمام حرفها و صحبتهای شما این اصل مهم در نظر گرفته شود. اعتماد حرف اول را در شراکت اقتصادی میزند.
بنابراین مادامی که اعتماد سرمایهگذار مقداری دچار خدشه شود، نمیتوانید نظر او را جلب کنید.
گام دوم جذب سرمایهگذار برای استارتاپ؛ به جای رویاپردازی از گذشته خود بگویید
این نکته یکی از نقاط ضعف افراد در جذب سرمایهگذار است. بسیاری با داشتن یک ایده خام در ذهن؛ به سراغ سرمایهگذاران میروند. ایدههایی که معمولا بیشتر شبیه به آمال و آرزوهای دست نیافتنی هستند.
واقعیت آن است که شما باید ابتدا بر روی ایدههای خود کار کنید. آنها را چکشکاری کرده و با استفاده از تکنیک طوفان مغزی، به ایده پختهتر برسید.
در صورت امکان بهتر است با چندین فرد متخصص در آن حوزه صحبت و مشورت شود. بعد از این مرحله شما باید گامهایی را جهت اجرا کردن ایده بردارید. اینگونه نیست که یک سرمایهگذار صرفا بر روی افکار و آرزوهای شما سرمایهگذاری کند.
بنابراین بهتر است یک بازه زمانی چند ماهه به صورت عملی بر روی ایده خود کار کنید تا ببینید در فاز اجرایی با چه مشکلاتی روبرو خواهید شد.
ممکن است در فاز عملیاتی شما از کار کردن بر روی آن ایده منصرف شوید یا آنکه بخواهید آن را به طرق دیگری پیش ببرید.
در غیر اینصورت شما حداقل تا حدودی با چم و خم کار و چالشهای آن آشنا شدهاید که میتوانید این مسائل را برای سرمایهگذار تشریح کنید.
با این اوصاف، یکی از اصول مهم جذب سرمایهگذار برای ایده یا پروژه این است که به زبان ساده به وی بگویید تاکنون چه اقدامات اجرایی بر روی ایده مورد نظر خود انجام داده و به چه مشکلات، چالشها یا پتانسیلها برخورد کردهاید.
گام سوم تلاش برای جذب سرمایهگذار؛ مدل درآمدی مشخص در نظر داشته باشید
هر کسبوکاری با سود زنده بوده و سود نیز به درآمد بستگی دارد. به همین دلیل تعیین مدل درآمدی برای کسبوکار یکی از نکات مهم در جذب سرمایهگذار به شمار میرود.
دقت کنید که شما تا قبل از برگزاری جلسه مذاکره؛ باید به یک مدل درآمدی تست شده برسید. زمان تست مدل، همان فرصت چند ماههای است که شما بر روی آن کار میکنید.
منبع:
- ۰۰/۰۶/۰۹