جذب سرمایه یکی از مهمترین بخشهای موفقیت استارتاپ به شمار میرود که در زمان اولیه تاسیس آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
زمانی که از سرمایهگذاری صحبت میکنیم، شاید در نگاه نخست ذهن شما به سمت بانکها یا سرمایههای شخصی صاحبان استارتاپ متمرکز شود. اما باید گفت، روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد که در زمان تاسیس و شروع یک شرکت استارتاپی میتوان از آنها استفاده کرد. در این مطلب انواع سرمایه گذاری روی استارتاپ ها را معرفی میکنیم.
در ادامه فهرست مناسبی از روشهای مختلف سرمایهگذاری بیان میشود و نکته مهم برای جذب سرمایهگذار این است که به میزان سرمایه مورد نیاز و شرایط آنها توجه کنیم.
سرمایهگذاری از طریق دوستان و خانواده
این نوع سرمایهگذارها که افراد نزدیک به شما هستند، براساس اعتماد قبلی و با تکیه بر ایده شروع استارتاپ روی آن سرمایهگذاری میکنند. در بخش دستهبندی انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ، دوستان و خانواده میتوانند تا میزان بیش از هزار دلار تامین سرمایه را فراهم کنند.
سرمایهگذاری از طریق بانکها و آژانسهای دولتی
باید گفت، در صورتی که به دنبال اجرا کردن یک ایده با ریسک بالا هستید، بانک گزینه مناسبی برای تامین سرمایه نیست. این نوع بخشها تمایل زیادی به سرمایهگذاری روی ایدههای خطرپذیر ندارند و در صورتی که استارتاپ شما در مراحل اولیه شکلگیری است، نمیتوان بر تامین مالی بانکها تکیه کرد.
با این حال، با شروع به کار و پیشرفت در استارتاپ میتوان از منابع اعتباری و وامهای آن استفاده کرد.
علاوه بر این، استفاده از آژانسهای دولتی نیز یکی از انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ است که در آن، بخش دولتی منابعی را برای رشد استارتاپها مهیا میکند.
نکته مهم در مورد تامین مالی از طریق آژانسهای دولتی این است که امکان دارد در این روش محدویتهای زیادی برای استارتاپ به وجود بیاید.
سرمایهگذار فرشته کسب و کار
یکی از اصلیترین و مهمترین روشهای سرمایهگذاری، استفاده از سرمایهگذاران فرشته است و این نوع سرمایهگذاران بیشتر روی اهداف و KPIهای کوچکتر استارتاپ سرمایهگذاری میکنند.
برای جذب سرمایهگذاران فرشته کسب و کار میتوان با استفاده از روشهای ارتباطی آنلاین یا از طریق افراد کارآفرین باتجربه اقدام کرد. گفتنی است، میزان سرمایه تامین شده توسط فرشته کسب و کار که یکی از انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ ها است، در حدود ۱۰ تا ۱۲۰ هزار دلار است.
سرمایهگذاران فرشته
تعداد گروههای فرشته کسب و کار در حال افزایش است و به مرور زمان نیز محبوبیت آنها بیشتر میشود. این گروهها همان فرشتگان کسب و کار هستند که با همکاری همدیگر فعالیت میکنند و با این کار، اعتماد سرمایهگذاری و تامین سرمایه افزایش پیدا میکند و میتوان خطرهای سرمایهگذاری را کاهش داد.
شتابدهنده کسب و کار
همان طور که از نام این روش مشخص است، شتابدهنده کسب و کار وظیفه همراهی و کمک به استارتاپ در مراحل اولیه تاسیس را بر عهده دارد. مدت زمان همراهی شتابدهنده به عنوان یکی از انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ ها بین ۳ تا ۶ ماه است و پس از موفقیت و رسیدن استارتاپ به اهداف مشخص شده، این نوع سرمایهگذاران از استارتاپ جدا میشوند.
شتابدهنده وظیفه تامین مالی، تامین نرمافزار، مشاوره تخصصی و ایجاد بستر رشد استارتاپ را بر عهده دارد.
سرمایهگذاری از طریق دفاتر خانوادگی
این دفاتر خانوادگی در حال حرکت به سمت سرمایهگذاری روی استارتاپها و رسیدن به مزایای آن هستند. با این حال، ممکن است دفاتر خانوادگی علائق و برنامههای کاری متفاوتی داشته باشند و کار کردن با آنها کمی با دیگر سرمایهگذاریها تفاوت دارد. برای نمونه، مالیاتها، روشهای کسب درآمد و تصمیمگیری در این روش تامین سرمایه متمایز از دیگر روشها باشد.
سرمایه گذاری خطرپذیر یا VC
یکی از انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ ها که توجه بسیاری از کارآفرینها و فعالان این حوزه روی آن است، وی سی نام دارد. باید گفت، سرمایه تامین شده این سرمایهگذاران در مقایسه با دیگر روشها بیشتر است و نکته مهم برای جذب آنها پیشرفت اولیه استارتاپ و به دست آوردن موفقیتها اولیه است تا بتوان اهداف آینده را با قطعیت بیشتری برای این نوع سرمایهگذاران ارائه کرد.
این نوع سرمایهگذاری زمان حضور در کنار استارتاپ و در عوض تامین سرمایه، بخشی از سهام آن را درخواست میکند و در کنار آن، نقش مدیریتی بالایی نیز در تصمیمهای استارتاپ دارد.
مبالغ سرمایه تامین شده وی سیها در مقایسه با دیگر انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ ها قابل توجه و بیش از ۱۲۰ هزار دلار است.
سرمایهگذاران شرکتی یا Corporate Investors
سرمایهگذاری روی بخشهای استارتاپ سودها و مزایای بسیاری برای شرکتها به دنبال دارد. این مزایا شامل رشد خود شرکتها، توسعه فناوریهای جدید و کشف استعدادها است. بسیاری از شرکتهای بزرگ وجود دارند که روی استارتاپها سرمایهگذاری میکنند و با این کار، به رشد خود شرکت و تو سعه استارتاپ مورد نظر کمک میکنند.
در حقیقت، میتوان گفت سرمایهگذاران شرکتی از مهمترین نمونهها در مبحث انواع سرمایه گذاری بر استارتاپ هستند که میتوان نمونههای بارز آن را در سطح جهانی مشاهده کرد.
منبع:
https://persia.fund/introducing-different-types-of-investments-on-startups/
- ۰۰/۰۵/۱۴